Wat is een orthomoleculair diëtist?

Een orthomoleculaire diëtist is iemand die gespecialiseerd is in orthomoleculaire voeding en orthomoleculaire geneeskunde. De Orthomoleculair is een ervaren professional die zich richt op het begeleiden van mensen, met als doel een optimale gezondheid te bereiken. Een orthomoleculaire diëtist doet dit voornamelijk door middel van een advies en voorschrift over passende, gezonde voeding die voorzien is van de voedingsstoffen die de mens nodig heeft.
De orthomoleculaire diëtist gaat uit van het principe dat voeding en ziekte een relatie met elkaar hebben. Wanneer de voeding van de persoon in kwestie niet voldoet aan de behoeften van het lichaam, kan een ziekte het gevolg zijn.
Orthomoleculaire geneeskunde is een tak van alternatieve geneeskunde die ervan uitgaat dat ziekten altijd ontstaan door een verstoring van een optimaal evenwicht in uw lichaam. Concreet betekent dit dat een tekort aan vitaminen, mineralen of andere belangrijke stoffen de oorzaak zijn van al het kwaad in je lichaam.
Je lichaam kan alleen efficiënt werken als het over alle noodzakelijke bouwstenen beschikt. Zelfs de meest basale processen werken niet goed als er onvoldoende vitaminen, mineralen, aminozuren of natuurlijke vetzuren aanwezig zijn.
Jessica de Orthomoleculaire diëtiste heeft net als een “gewone” diëtiste haar eigen manier van werken. We starten een behandeling met een intakegesprek, waarbij gekeken wordt naar externe en interne factoren, die de oorzaak kunnen zijn van een lichamelijk en/of geestelijk probleem.
Wanneer u bij Jessica onder behandeling bent zal zij er alles aan doen om eventuele klachten en problemen met behulp van een Orthomoleculair dieet, bestaande uit de juiste moleculen en essentiële voedingsstoffen, te verminderen en in het beste geval op natuurlijke wijze te genezen en uit te sluiten. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van uw (lichamelijke) problemen en wanneer de kern hiervan is gevonden kan een passende behandelmethode worden opgesteld.

Classes – Healing – Nutrition

Book A Yoga Class Today !